Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Jäsenmaksulomake 2019

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen to 25.4.2019 klo 17.00 Seinäjoelle                     Esityslista

 

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 12.12.2018 klo 17.00 Seinäjoella (Kampustalo) Pöytäkirja

Uusi asiakasmaksulaki -seminaari peruttu! Siirretään keväälle 2019, uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin!

Käythän tutustumassa yhdistyksen tietosuojarekisteriin

Muistathan käydä "kuittaamassa" yhdistyksen jäsenmaksun v. 2018 31.5.2018 mennessä: Jäsenmaksulomake 2018

Jäsenkirje kevät 2018

 

Yhdistyksen säännöt

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous  pidettiin 18.4.2018. Pöytäkirja

 

Koulutus on valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi!

Digitalisaatio sosiaalipalveluissa - vaatii asennetta -seminaari 10.4.2018

 

Jäsenkirje kevät 2017

Jäsenmaksulomake 2017

 

Yhdistyksen strategiaseminaari ja syyskokous pidettiin lauantaina 18.11.2017 Seinäjoella.  Pöytäkirja

Yhdistyksen strategia saatiin hyvään alkuun, työskentely jatkuu!

Yhdistyksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiiin Pauliina Tarri.

 

Köyhäinhoidosta valinnanvapauden rasteille -seminaari 21.8.2017 Esitykset: Martti Kekomäki
Jouni Nummi

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.4.2017 ks. Muistio

 

Hallituksen seuraavat kokoukset:

Kokousmateriaali saatavilla Extranetissä (vaatii kirjautumisen) >>

 

Yhdistyksen syyskokouksen (16.11.2016) muistio

 

 

 

Tapahtumat

15.-16.7.2016 Tour de Vaivaisukot

Toisen kerran järjestetty vaivaishenkinen pyöräilytapahtuma alkoi perjantaina 15.7.2016 Kaustisen seurakuntatalolla Toisen Suomen areenat -tapahtumalla. Se koostui itsenäisistä keskustelutilaisuuksista, joissa pohdittiin niin entisajan kuin nykypäivän vaivaisten ja köyhien tilanteita, vaivaisukkoja, kulttuurihistoriaa, kansanmusiikkia ja pyörämatkailua unohtamatta.

Varsinainen pyöräily poljettiin lauantaina 16.7.2016. Tapahtuman järjestävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysturvayhdistykset yhteistyössä laajan kumppanijoukon kanssa.

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen joukkueen koko oli kaksinkertaistunut viimevuotisesta. Tänä vuonna yhdistystä edustivat kunniakkaasti rahastonhoitaja Erkki Penttinen ja hallituksen jäsen Jouni Nummi.

 

21.-22.10.2015 Opintomatka Helsinkiin ja Tallinnaan

Opintomatka on valitettavasti jouduttu perumaan yhteensattumien vuoksi.

Yhdistyksen tämän syksyn opintomatka suuntautuu Helsinkiin ja Tallinnaan. Helsingissä kuulemme THL:n ajankohtaisista asioista, tapaamme Vaasan vaalipiirin kansanedustajia ja  virkistymme Kiasman taiteen parissa. Torstaina olemme Tallinnan Pohjoisen kaupunginosan vieraina ja kuulemme muun muassa julkisen sektorin sekä järjestöjen yhteistyöstä Virossa.

Opintomatkan ohjelma

 


 

10.-11.7.2015 Tour de Vaivaisukot

Pelastakaa vaivaisukot ry, Suomen Sosiaalipyöräilijäin Yhdistyksen sihteeri ja vaivaisukko (sihteeri oikealla)Yhdistyksen sihteeri ja vaivaisukko (sihteeri oikealla)seura – kansanterveydelle, Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kokkolan kaupunki ja Kuka kuuntelee köyhää -verkosto järjestivät lauantaina 11.7.2015 Tour de Vaivaisukot -pyöräilytapahtuman. Tapahtuman yhtenä tavoitteena oli edistää ainutlaatuisen kansaperinteemme – 144 säilyneen vaivaisukon ja yhden akan – nousemista Unescon maailmanperintökohteeksi.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma käynnistyi perjantai-iltana Puheita vaivaisille -tilaisuudella, jossa puhuivat muun muassa professorit Tarmo Kunnas ja Seppo Seitsalo, kirjalija/pastori Jaakko Heinimäki, kirkkoherra Veli-Pekka Harju, maakunta-amanuenssi Risto Känsälä tutkijatohtori Anna-Maria Isola, toiminnanjohtaja Elina Pajula ja tutkija Jouko Karjalainen.

Varsinaisen pyöräilyn vuoro oli lauantaina, jolloin osallistujilla oli mahdollista valita kunnon ja kiinnostuksen mukaan kolmesta vaihtoehtoisesta reitistä. Pisimmällä reitillä oli mittaa 120 kilometriä, ja sen varrella oli mahdollista tutustua viiteen eri vaivaisukkoon. Pyöräilyn lomassa kuultiin lisää hyviä puheita. Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistystä tapahtumassa edusti sihteeri Jouni Nummi.

Matkan lähtö ja päätepiste oli Kaustisen kirkollaMatkan lähtö ja päätepiste oli Kaustisen kirkolla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Itsemääräämisoikeuslaki-seminaari 12.3.2015

Sosiaalihuollon asiakkaan ja Seminaari kokosi yli 200 osallistujaaSeminaari kokosi yli 200 osallistujaapotilaan itsemääräämisoikeutta koskevat kysymyset  olivatillä 12.3.20115 järjestetyssä seminaarissa, joka kokosi Seinäjoen ammattikorkeakoulun Koskenalan auditorioon yhteensä 200 asiasta kiinnostunutta. Seminaaripäivän aikana perehdyttiin muun muassa itsemääräämisoikeuden toteutumista ohjaaviin säädöksiin, niiden asettamiin velvoitteisiin kunnille ja muille palveluntuottajille sekä siihen, miten säädösohjauksen ennakoidaan muuttuvan.

Seminaarissa alusti Suomen Kuntaliiton johtava lakimies Sami UotinenSeminaarissa alusti Suomen Kuntaliiton johtava lakimies Sami UotinenAiheeseen johdattelevat yksikön johtaja Asta Heikkilä (SeAMK Sosiaali- ja terveysala), johtava lakimies Sami Uotinen (Suomen Kuntaliitto), oikeuksienvalvontalakimies Liisa Murto (Näkövammaisten keskusliitto ry), ylitarkastaja Ritva Haapala (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto), ylilääkäri Jari Nyrhilä (Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri), ikäihmisten palvelupäällikkö Eila Runsala (Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä), ylihoitaja Minna Laitila (Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri) ja psykologi Ari-Matti Saari (Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä). Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen rahastonhoitaja Erkki Penttinen.

Seminaarin järjestivät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry, SeAMK Sosiaali- ja terveysala, Soste Suomen sosiaali ja terveys ry sekä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä.